Den egentlige pris på bil

Overvejer du at købe bil? Så skal du måske lige tage dig tid til at læse lidt om, hvad det egentlig koster at have en bil. For det er meget dyrere, end mange først lige tænker.

Der er nemlig rigtig mange ting, der spiller ind, når man skal købe bil, og det kan være utrolig svært at finde hoved og hale i regnskabet.

Så derfor er det vigtigt, at du holder hovedet koldt og får lavet et struktureret budget over din fremtidige økonomi, samt hvor meget du regner med at bruge på bilen.

Biler koster en del, ny eller brugt. Men det kan være alt fra 20.000 og helt op til flere hundrede tusind kroner.

Desværre er det sådan med biler, at de er det man kalder for et ”degrading asset. Det det vil sige, at du er nærmest sikker på at tabe penge på at eje en bil.

Før du bestemmer dig for en bil, er det vigtigt, at du er klar over, hvad du vil med bilen. Skal den bruges hver dag til at komme til og fra arbejde? Eller skal den bruges til at køre weekendture og andet småt?

Hvis du skal bruge bilen til at komme til og fra arbejde hver dag de næste mange år, kan det nok sagtens betale sig at købe en lidt nyere bil. Så slipper du nemlig for at skulle betale ligeså meget i reparationer, som man ville komme til med en bil, der har kørt langt og er gammel.

Men det er blot en af de poster, der skal regnes med i dit budget så du har flere penge til mc eller andet tøj.

Der er mange andre ting, som man ikke umiddelbart tænker på, når man blot ser prisen på bilen.

Der er ting som brændstof, forsikring, afgifter og en lang række lovpligtige servicebesøg, som skal overholdes. Alt dette koster hver måned, og det kan hurtigt løbe op til et par tusind om måneden, hvis man ikke passer på.

Det hjælper en del, hvis man undgår at købe bilen på afbetaling. Det gør, at du ikke skal betale en ydelse hver måned. Til gengæld skal du så også have sparet en del penge op, før du kan købe bilen.

En anden måde er at lease bilen. Her betaler du ikke ligeså meget, men du ejer så heller ikke bilen. Det kan være et godt alternativ, hvis man ikke har pengene til at købe en bil.

Så inden du bare går ud og køber en bil, er det altså vigtigt, at du har styr på din fremtidige økonomi og kan se, at det hænger sammen, også på længere sigt. Men derfor kan det stadig være det værd at købe en bil, hvis du sparer tre timer om dagen på at komme på arbejde. Så kan man sige, at du betaler for at have tre timer mere fri om dagen hver måned, og det er jo heller ikke så ringe igen.