Elbil eller fossilbil?

Hvad skal din næste bil være? Er du smart i en fart og skal have en elbil, eller er du et fossil, der holder ved en bil drevet af oliebaseret, fossilt brændstof? Der er slet ikke noget enkelt svar på, hvad der er den bedste løsning, og i det hele taget er der mange overvejelser, når man skal købe ny bil, så man er sikker på, at man får den rette model og den rette løsning på kørselsbehovet.

I disse år diskuterer vi vidt og bredt, om vi skal skifte fra fossilt drevne biler med diesel- eller benzinmotor til biler, der er drevet af el. Uanset hvad vi vælger, så bruger vi energi, når vi skal køre, og som forholdene er nu, kan man ikke vide, om man ‘tanker’ sin elbil med grøn vind- eller solcellestrøm, eller om strømmen kommer fra et kulkraftværk eller måske et atomkraftværk. Men det man ved, når man kører elbil, er, at der ikke kommer nogen emissioner fra bilen, når den kører.

Hvis du tilbringer megen tid i en bil, kan det i øvrigt være svært at få sig bevæget nok i det daglige. Og de fleste ved nok, at motion er en vigtig forudsætning for et godt liv – vi skal bevæge os mindst 30 minutter hver dag. Det kan du blandt andet gøre med et løbebånd fra Gorilla Sports. Find den model, der passer til dit behov og tag en hyppig tur på det!

Flere og flere elbiler

Fra at være et sjældent syn på landevejene kommer der i denne tid stadig flere eldrevne biler ud på de danske landeveje. Og ikke mindst i de store byer vælger bilister i stigende grad elbilen til, når de skal skifte deres bil ud med en nyere model. Og det er klart en fordel, for det vil spare luften en stor belastning med partikler fra forbrænding af fossilt brændstof og for udledning af drivhusgasser som CO2 fra den enkelte bil.

I fremtiden vil der komme endnu flere elbiler, og er du en af ejerne, vil du skulle overveje, hvordan du vil oplade den. Bedst er det at have sin egen ladestation derhjemme, så du for eksempel kan tanke din bils batteri op med strøm, mens familien sover. Hvis du ikke har den mulighed, skal du være sikker på, at du kan komme til en lader i det offentlige rum. Hvis det er svært at finde en tilgængelig lader der, hvor du bor, kan det være en fordel med en hybridbil, der kan køre på såvel el som benzin eller diesel. Så kan du altid komme rundt og kan bruge el der, hvor det er praktisk og har størst effekt, nemlig inde i byen.