Elbilernes fremtog i Danmark

Elbilen har svære vilkår i Danmark

I de senest årtier har elektriske biler været til stor diskussion i Danmark ikke mindst grundet de mange og svære afgift forhold som biler generelt – og elbiler specielt er underlagt af offentlige regulativer og lovgivninger. Specielt de miljømæssige aspekter af el-biler er heftigt diskuteret, for godt nok forurener elbilen ikke i sin direkte nærhed og er dermed ”grøn” for miljøet i storbyerne. Men da bilerne jo oftest er tungere end almindelige biler på grund af et stort batteri, og at de lades op via standere, der tilsluttes det offentlige elnet og således muligvis er kul- eller gasfremstillet elektricitet, er det politisk korrekte i at eje en elbil ved at blegne en smule. Således er vægtafgiften på elbiler også kun reduceret en smule i forhold til konventionelle biler, idet at den danske regering ikke ser de væsentligt økonomiske fordele i elbiler endnu.

Men Danmark er blot en plet på kortet i den store bilverden, og innovationen er også kommet udefra. TESLA – det californiske bilmærke med den karismatiske leder Elon Musk, er en væsentlig bidrager til den globale politik og diskussion om elbilens fremtid på verdensplan. Elon Musk – og dermed TESLA, mener ligefrem at menneskeheden ikke kan undvære elbiler i fremtiden, og at benzin- og Dieselbiler vil afskaffes i inden for ganske få årtier. Menneskeheden kan ikke tåle andet! I Danmark sælger TESLA mærket luksus-elbilen Model S, der snart har været på markedet i mere end 5år, Model X er en SUV-model til et snævert segment, og nu introduceres Model 3 (den skulle have heddet E, men S.E.X som modeller ville den amerikanske regering ikke være med til…). Elbiler forhandles også af Renault, BMW, og flere af de gængse mærker har hybridbiler på vejene i dag. Priserne for disse biler er og blive dog stadig alt for høje til den almindelige, danske privatforbruger.

TESLAs Model 3 kan vise sig at være banebrydende, for med en forventet gadepris i Danmark på under DKK 400.000,- inklusive registreringsafgift, lander bilen direkte ned i det populære firmabilssegment for personbiler med plads til fire voksne, de daglige indkøbsposer og en rækkevide på knap 400km. Dertil kommer, at TESLA fortsat fremturer sin position i Danmark (og Europa) ved at tilbyde GRATIS opladning af TESLA biler via mærkets egne, dedikerede super-ladestationer der kører på solceller og vindmølleenergi.